NORGE

Tuesday, July 25, 2006

Venner på Eid


Troni og Jorunn som bor i Lindvika ved Hornindalsvatnet i Eid kommune, har en felles historie med oss. Troni og jeg gikk på høgskolen i Bergen, førskolelærerlinjen. Et av de faste gjøremålene våre i helgen var å dra på utestedet Hulen, spise og drikke billig og danse rare danser.

En svært mørk aften på hulen (noe som var til stor fordel for Troni og meg), møtte vi to sykepleierstudenter som bodde vegg i vegg på Haukeland. Resten av historien fra den kvelden forblir en hemmelighet. Men det ble en del besøk på hybelhuset til sykepleierhøgskolen. Vi fire er fortsatt sammen nå etter 29 år, to og to altså.


Vi besøker Troni og Jorunn når vi er på vestlandet, og de har også besøkt oss her i Vadsø og opplevd Varanger og Varangerfestivalen.


De bor på en naturskjønn gård inne i fjorden ved Norges dypeste vann. Der har de bygget et hus i god gårdsstil. De har drevet gården sammen med to onkler i mange år, men nå koser de seg der med mange katter og to hunder. To av husets fire unger bor fortsatt hjemme.

Troni er en allsidig fyr med mange interesser. Bortsett fra jobben som lærer ved kunstlinjen på Eid folkehøgskole så går mye av hans kunstneriske energi i stor grad til å skape vakker glasskunst og spesielle og flotte bilder, i tillegg til andre små kunstverk. Vi ser her Troni med en del av hans glassfat produksjon.

Vi hadde en flott kveld og en fin dag inne på Eid der vi blant annet besøkte kunstkafeen, før vi tok turen tilbake til Volda.