NORGE

Saturday, June 10, 2006

Familiebesøk


Etter en heftig helg med gjengen var det tid for mer familiebesøk. Søsteren til Liv, Gull og hennes mann Olav bor i Arna, Bergen kommune. Olav har tråkket sine skjeive barnesko her, og sko hadde de nok av for familien dreiv skofabrikk her til ut i -70 årene. De bor idyllisk til ved Lone camping der de har flotte turmuligheter på fjell i alle retninger.

Her ser vi Gull og datteren Marianne på platten foran huset.. Marianne har satset på matematikk og holder for tiden på med eksamen, vi ønsker lykke til. Matematikk er et fag som virkelig er i vinden, og et godt valg.


Vi var også en tur ned i garasjen, på gutterommet til Olav. Her har han sin lille skatt som i mange år har blitt skrudd, pusset, gnikket og slått på. Det er en Mercedes 220, 1952 modell som får nyte behandlingen av Olavs fingerferdigheter. Bilen er blitt plukket i småbiter, alt rust og ødelagte deler er møysommelig blitt ordnet eller skiftet ut. Han har også kjøpt seg verktøy slik at han kan lage til nye platedeler som er rustet sund og må skiftes i bilen. For tiden er det kanalene i dørene som er under konstruksjon. Dette er virkelig et arbeid for finesmekkere og krever enorm tålmodighet. Nå er det like før motoren er komplett igjen og klar for prøvestart, før den settes på plass i rammen.

Vi var også på besøk hos gutten deres, Jon Olav som nettopp har flyttet inn i ny leilighet med kjæresten. Her nyter vi utsikten over Bergen fra taket i blokken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home