NORGE

Wednesday, May 31, 2006

Kristiansand




Så var dagen kommet og vi skulle hjem til Norge. Vi hadde bestilt ferdig billetter både til fly og tog helt frem til Kristiansand. Skulle alt gå bra måtte Norwegian være i rute fra Praha. Vi sjekket inn og fikk de etter litt overtalelse til å sette lapp med prioritert på bagasjen våre. Vi ruslet ut til flyet med lovnad om at flyet var i rute. Ved avgangshallen traff vi en Vadsøværing som hadde vært i bryllup i Praha med mange kjente.

Men så skjer alle de småting som ikke skal skje. Flyplassen mangler selvfølgelig en traktor til å rygge oss ut. Når den endelig kommer står den lenge og rugger på flyet til de oppdager at de har glemt å ta av brekket, da var vi allerede 20 min forsinket (svette og bære). Så kommer vi oss av gårde. Norwegian som vi opplever som en effektiv gjeng, klarer å fly inn 15 min. og vi lander fem over fire. Vi har enda en mulighet til å nå toget 1709, men må da nå flytoget 1636. Men så er det selvfølgelig bagasjekaos med fem fly på samme transportbånd og kø ut av hallen. To minutter for seint kommer vi til toget som er gått. Vi stresser rundt og sjekker andre tog, buss eller flymuligheter. Vi kunne ta buss til 900 kr og være fremme 2330, eller fly til 3-4000 kr. Så spurte vi taxien om mulighet for å nå igjen toget på Asker stasjon om tre kvarter. Jo da det skulle gå greit, han hadde nettopp kjøpt seg ny Mercedes, hmmm. Inn i taxien bar det og i god fart av gårde mot Asker.


Vi var fremme to minutter før toget skulle gå og stormet for å finne rett spor, for så å oppdage at toget var innstilt. Han plokki inni margen kor irriterandes, men heldigvis var det satt opp buss. Vi kjørte så i ett kvarter og kom over på et nytt tog til Kristiansand. Det var en lettelse og komme på toget der vi kunne sitte og nyte et vakkert Norge ut gjennom store panorama vinduer, vi var hjemme ….. å kor pent det e.

Vi ankom Kristiansand og ble hentet av Rannveig. Det bar rett hjem til en bedre middag med salt lammekjøtt, nydelig saus og god drikke. Som gjester var også et vennepar av Rannveig og Dagfinn som vi traff i Thailand. Senere på kvelden ramlet det inn flere Berlevåginger som ville hilse på. Kjekkere kunne det ikke bli.

Rannveig og Dagfinn bor i en flott leilighet i en eldre bygning midt i Kristiansand. Dere ser leiligheten i øverste etasje med balkong. Den flotte fasaden på leiligheten deres, som ligner et klokketårn minner oss om vårt besøk i andre europeiske byer. De neste dagene har vi vandret rundt i et vårlig Kristiansand og utforsket gater og natur. Strandpromenaden er vakker her, med mange fine skulpturer som pynter opp.


Nupenparken er oppkalt etter kunstneren Nupen og har en flott samling skulpturer, der flere av dem er utformet som fontener. Blåfargen, som de fleste av skulpturene har fått, er et kjennemerke for han. Havet og kysten danner et nydelig bakteppe for disse grove, men likevel vakre skulpturene. Spesielt likte vi den største fontenen og krukken veldig godt.

Etter en spasertur langs stranden er det flott å slå seg ned på en koselig uterestaurant for en kaffekopp eller nydelig fiskesuppe. Vi smakte på begge deler.

Dere ser Rannveig og Dagfinn sin fiskebrygge og uterestaurant, Rett i garnet innerst med gult tak.


Odderøya som tidligere har vært forsvarets eiendom er en naturopplevelse. Øyen inneholder mange gamle militære installasjoner og ved flere av dem fortelles historier fra krigens dager. På denne øya avvikles også Kvartfestivalen hvert år. Utsikten ut i havet og til skjærgården omkring er flott fra toppen av øya. Ååå….her e nu pent.

    0 Comments:

    Post a Comment

    << Home